Insubmissió o dimissió!

NO A L’AUGMENT DEL PREU DE LA MATRÍCULA!

INSUBMISSIÓ O DIMISSIÓ!

El preu de les matrícules universitàries ha augmentat i seguirà augmentant. Segons l’equip directiu de la URV, el curs que ve el preu de la matrícula augmentarà al voltant d’un 30%. L’accés al pensament s’està elititzant. No es considera important que la població desenvolupi el pensament. Aquest augment de taxes es farà a causa de les retallades; retallades que no s’haurien donat si no s’haguessin regalat milers d’euros a bancs i caixes privades.

Gran part dels pressupostos de la universitat estan destinats a investigació. Aquesta investigació està orientada per servir els interessos de Repsol, Dow,…Amb diners públics es fa la feina a l’empresa privada. La universitat pública està agenollada als interessos del capital. S’estan enriquint gràcies al desenvolupament fet amb diner públic mentre s’obstaculitza l’accés a la universitat.

Hem d’avançar cap a un ensenyament gratuït, públic i popular. En aquest sentit hem d’evitar que el preu de les matrícules augmenti, ha de disminuir; cal distribuir d’una manera diferent els pressuposts. Les empreses privades han de desenvolupar la seva recerca fora de la universitat. Els interessos privats no poden aprofitar-se de la universitat, no han de gaudir de les infrastructures públiques i molt menys de finançament. La universitat no ha de servir als capitalistes, no s’han d’enriquir aprofitant-se dels diners de tothom. La direcció de la URV pot i desitgem que es posi al costat de la societat, però de moment sembla que serveixi a l’empresa privada. Demanem a la direcció de la URV que exigeixi al govern els diners que ara van a engreixar als eclesiàstics, militars, monarques i altres paràstis. Que la direcció de la URV redistribueixi els pressupostos per tal de servir a la societat i si rep pressions per part de la Generalitat de Catalunya, patronal, banca o altres centres de poder del capital que es declari insubmissa.

La direcció de la universitat ha de garantir que no augmentin les taxes, així rebran el suport de la comunitat universitària. Mentre no ho faci exigim la dimissió dels qui fan de la universitat una eina del ja senil sistema capitalista. La universitat ha de potenciar el pensament, crític i abstracte i mirar d’universalitzar-se en la societat.

Vine a treballar a les assemblees de la URV. Cada dimarts assemblea del campus sescelades a les 13.00 I cada dijous al campus catalunya a les 14.00.

ORGANITZA’T I LLUITA!

NO A L’AUGMENT DEL PREU DE LES MATRÍCULES!

MARIA BARGALLÓ (vicerectora d’estudiants) I FRANSESC XAVIER GRAU (rector) DIMISSIÓ!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s